Babymassage

Waarom babymassage
Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, "lichaamstaal". In de eerste negen maanden van zijn leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Verder draagt de liefdevolle aanraking bij aan een regelmatig slaapritme, een goede spijsvertering en een gevoel van geborgenheid. Uit onderzoek is gebleken dat babymassage de doorbloeding van de huid en de zintuigen stimuleert. Verder stimuleert het ook de spierontwikkeling bij de baby.babymassage1
 
Gevoel van veiligheid en geborgenheid
Het is heel normaal dat jonge ouders moeten wennen aan hun nieuwe taak in het leven. Door regelmatig de baby te masseren, leer je je kind beter kennen, waardoor je beter zal kunnen inspelen op de behoeftes van de baby.
Als je leert dat je als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan geven, zal je je minder machteloos voelen op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt. Juist dit feit wordt door de meeste ouders die aan babymassage doen of gedaan hebben, als het meest positief ervaren. Bovendien kunnen ouders/verzorgers door hun baby te masseren een bijzondere band met het kind opbouwen. Babymassage kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden, je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig.